Dagbog, Erik Bach, 3/9 1999

Fredag, den 3. September 1999

Jeg var på Vejgård i går. Midt på dagen ringede Gitte og fortalte at Mormor havde været bevidstløs i nogle timer. Lidt senere ringede hun igen, hun havde besluttet at hun gerne ville køre derop i aftes, hvorfor jeg straks kørte hjem. Hun kom med færgen kl 20 og kom godt derop.

I dag ved 9-tiden ringede Gitte og fortalte at Mormor netop var død, uden at være kommet til bevidsthed.

Et langt og godt liv er til ende, Mormor blev født den 17. September 1903. Hun boede på “Kringelholt” sammen med Ole fra 1928, da de blev gift, til 1970.

Hun havde ved sin død 9 børn og 7 svigerbørn, 26 børnebørn, idet Ernst Ole er død, og 26 oldebørn. Så Mormor forlod en familie på 83 personer inkl. de indgifte  (se adresser).

I 1970 solgte de gården til Hans Ole og flyttede til Østergade i Sindal, hvor de boede indtil svigerfar døde i 1977 kort tid efter deres guldbryllup.

Få år efter flyttede Mormor til en beskyttet bolig på Nørregade, hun var endnu frisk, og deltog i mange ældre-aktiviteter.

De senere år har hun boet på plejehjemmet i Sindal, hukommelsen svigtede tilsidst, men hun kunne stadig kende os og føre en hyggelig samtale.

“Jeg sover så godt om natten”, sagde hun engang til Christian, han var i færd med at nedskrive nogle af de historier, hun kunne huske fra gamle dage. Det blev til et lille hæfte med titlen “Historier fra mit liv”, hun fortsatte: “men en dag glemmer jeg nok at vågne”, det glemte hun så i dag.